pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Advanced Diploma In Financial Accounting System (ADFAS) *


« 1 2 »

« Previous Page   Next Page »    


1. A company submit their TDS in a year maximum ________ times
a) 2 times
b) 3 times
c) 4 times
d) 6 times
Answer: C

2. Apply for new Service Tax registration by__________
a) ST-1 Form
b) ST-2 Form
c) ST-3 Form
d) None of them
Answer: A

3. Attendance voucher is invoked by__________
a) Alt + F5
b) Ctrl + F5
c) Alt + Ctrl + F5
d) None of these
Answer: B

4. Bill adjustment entry from which menu__________
a) Entry
b) Reports
c) masters
d) Utility
Answer: A

5. Bill of material create is under____________
a) Transactions
b) Configuration
c) Masters
d) Display
Answer: C

6. Bill summary is display in______________
a) Display
b) Transactions
c) Printing
d) Administration
Answer: A

7. By default printer setting is ____________
a) Generic laser printers
b) Generic Dot matrix printers
c) Generic laser printers A4
d) None of these
Answer: B

8. Can We create Cash in hand ledger in ACE__________
a) Yes
b) No
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

9. Cash flow options is unde__________
r a) Masters
b) Utility
c) Reports
d) Mis-Reports
Answer: C

10. cash/bank book are present __________ menu
a) Entry
b) Mis-Reports
c) Entry and report menu
d) None of these
Answer: C

11. Central Sales Tax is levied by__________
a) Sate Government
b) Central Government
c) Finance Commission
d) Planning Commission
Answer: B

12. Company features will be use from__________
a) Transactions
b) house keeping
c) Configuration
d) Display
Answer: C

13. Company Setting are present in _________ menu
a) Masters
b) Mis-Reports
c) Company
d) None of these
Answer: C

14. CST act apply only__________
a) Intra state sales
b) import and export sales
c) Interstate sales
d) none of these
Answer: C

15. CST can apply under act__________
a) Central Sale tax Act 1957
b) Central Sale tax Act 1958
c) Central Sale tax Act 1959
d) Central Sale tax act 1945
Answer: A

16. CST stands for__________
a) Central Sale tax
b) Central State Tax
c) Collected sale tax
d) none of these
Answer: A

17. Data Freezing system done by__________
a) Payment voucher
b) Utilities option
c) Receipt voucher
d) Contra voucher
Answer: B

18. Data import export can do from which menu__________
a) Administration
b) Company
c) Features
d) House keeping
Answer: A

19. Deduction under section 80CCC is allowed to the extent of__________
a) 100000
b) 200000
c) Rs 300000
d) None of these
Answer: A

20. Display the history of all Work what you do in previous__________
a) Entry
b) Masters
c) Favorities
d) Reports
Answer: C

21. Due date for submission of ER-6 Return__________
a) 5th of next month for the Principal
b) 10th of next month for the Principal
c) 15th of next month for the Principal
d) None of these
Answer: B

22. During Item creation Default valuation method is____________
a) Fifo
b) Lifo
c) Average
d) Std Cost
Answer: C

23. Employee claim for their TDS refunding by submit__________
a) ITR-1
b) ITR-2
c) ITR-4
d) ITR-7
Answer: A

24. Employer EPS pay head is under pay head type__________
a) Employees’ Statutory Deductions
b) Earnings for employees
c) Employer’s Statutory Contributions
d) Employers’ Statutory Deductions
Answer: C

25. EPF administrative charges payable by employers rate of 1-1-15 onwards__________
a) 0.65%
b) 0.85%
c) 1.10%
d) 0.37%
Answer: B

26. Eps contribution rate is__________
a) 8.33%
b) 3.67%
c) 8.34%
d) 8.31%
Answer: A

27. ERP Stands For__________
a) Electricity Resources Plant
b) Enterprises resources Part
c) Enterprises Resources Planning
d) None Of These
Answer: C

28. Export the data from which menu__________
a) Masters
b) Company
c) Reports
d) Utility
Answer: D

29. Final account are present in__________
a) Query
b) Masters
c) Mis-Reports
d) Company
Answer: A

30. Form 16A related with__________
a) VAT
b) TDS
c) CST
d) Service Tax
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 »