pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma in Computer Hardware Maintenance (DCHM) *


« 1 2 3 4 .. »

« Previous Page   Next Page »    


1. Which protocol does DHCP use at the Transport layer?
a) IP
b) TCP
c) UDP
d) ARP
Answer: C

2. What protocol does PPP use to identify the Network layer protocol?
a) NCP
b) ISDN
c) HDLC
d) LCP
Answer: A

3. An interconnected collection of piconet is called_______
a) scatternet
b) micronet
c)  mininet
d) none of the mentioned
Answer: A

4. Which of the following are uses of Computer Network ?
a) All of these
b) Powerful Communication Medium
c) Providing High Reliability
d) Resource Sharing
Answer: A

5. CAT5E Wire are STP cable_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

6. RJ45 stands_______
a) Registerd junction
b) Registerd joint
c) Registerd jack
d) Registerd jacket
Answer: C

7. Network HUB better than Switch_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

8. Notebook computers with integrated Wi-Fi adapters_______
a) FALSE
b) TRUE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

9. BNC is Connector_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

10. Subnet Mask use in 'C' Class IP address_______
a) 255
b) 255.255.255
c) 255.255
d) None of this
Answer: B

11. Through Network we cannot share a CD-RW_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

12. Numbers of colors in cat 5 cable_______
a) 4
b) 6
c) 7
d) 8
Answer: D

13. Which WLAN IEEE specification allows up to 54Mbps at 2.4GHz?
a) A
b) B
c) G
d) N
Answer: C

14. ___ mode network can send and receive in a single operation
a) Half Duplex
b) Full Duplex
c) Duplex
d) None of this
Answer: A

15. CAT5E Wire are 8 wire and 4 pair_______
a) Yes
b) No
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

16. Computer Network can save lot of money on Resources such as printers,scanners.
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

17. A central computer surrounded by one or more computers is called_______
a) ring network
b) bus network
c) star network
d) all of above
Answer: C

18. The first Network_______
a) CNNET
b) NSFNET
c) ASAPNET
d) ARPANET
Answer: D

19. STAR is a_______
a) Topology
b) Protocol
c) OS
d) N.A.
Answer: D

20. Which command is used to upgrade an IOS on a Cisco router?
a) copy tftp run
b) copy tftp start
c) config net
d) copy tftp flash
Answer: D



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 .. »