pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma in Computer Hardware Maintenance (DCHM) *


« 1 2 3 4 .. »

« Previous Page   Next Page »    


21. On Ethernet adapters have unique hardware address coded into their_______
a) Software
b) Hardware
c) Firmware
d) None of this
Answer: C

22. ADSL 'A' stands for_______
a) Automatic
b) Asimetric
c) Audio
d) Area
Answer: D

23. What PPP protocol provides dynamic addressing, authentication, and multilink?
a) NCP
b) HDLC
c) LCP
d) X.25
Answer: C

24. Videotax is combination of_______
a) communication
b) television
c) computer technology
d) all of above
Answer: D

25. NETBUEI is a_______
a) Command
b) Protocol
c) Valu
d) Line
Answer: B

26. How many broadcast domains are created when you segment a network with a 12-port switch?
a) 1
b) 2
c) 5
d) 12
Answer: A

27. Bluetooth transceiver devices operate in ______ band.
a) 2.4 GHz ISM
b) 2.5 GHz ISM
c) 2.6 GHz ISM
d) 2.7 GHz ISM
Answer: A

28. Wi-Fi networks can connect to conventional Ethernet networks_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

29. Where is a hub specified in the OSI model?
a) Session layer
b) Physical layer
c) Data Link layer
d) Application layer
Answer: B

30. Frequency range 300 kHz to 3 MHz is used for_______
a) AM radio transmission
b) FM radio transmission
c) TV radio transmission
d) None of above
Answer: A

31. Ping is a command_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

32. Computer Consists of Multiple Computers !! State whether following statement is true or false ?
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

33. To check IP address which command are used_______
a) Ping
b) Config
c) Del
d) ipconfig
Answer: D

34. LANs in different locations can be connected together from_______
a) WAN
b) MAN
c) Extranet
d) None of this
Answer: A

35. LAN tester used in network cable check_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

36. Insulated wires within a protective casing is called_______
a) Coaxial cable
b) Twisted pair cable
c) Fiber optic
d) None of this
Answer: B

37. Which of the following is an example of a standard IP access list?
a) access-list 110 permit host 1.1.1.1
b) access-list 1 deny 172.16.10.1 0
c) access-list 1 permit 172.16.10.1 255.255
d) access-list standard 1.1.1.1
Answer: B

38. Frames from one LAN can be transmitted to another LAN via the device_______
a) Router
b) Bridge
c) Repeater
d) Modem
Answer: B

39. IP protocol is responsible for transporting data between network devices
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

40. Full form of ADSL is ?
a) Automatic digital subscriber Line
b) Asymmetric digital subscriber line
c) Automatic Digital Static Line
d) Automatic Digital Satellite Line
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 .. »