pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma In Information Technology Application (DITA) *


« 1 2 3 4 .. »

« Previous Page   Next Page »    


1. Two main measures for the efficiency of an algorithm are_____
a) Processor and memory
b) Complexity and capacity
c) Time and space
d) Data and space
Answer: C

2. The complexity of merge sort algorithm is_____
a) O(n)
b) O(log n)
c) O(n2)
d) O(n log n)
Answer: D

3. HTTP refers to ?
a) Hyper Text Transfer Protocol
b) Hyper Text Transmission Protocol
c) Hyper Text Tie Protocol
d) None of these
Answer: A

4. Dim a as Integer What do you mean by integer within the given quotation_____
a) Boolean
b) Number
c) String
d) None
Answer: B

5. Which property determines whether a control is displayed to the user?
a) Hide
b) Show
c) Visible
d) Enabled
Answer: C

6. The complexity of linear search algorithm is_____
a) O(n)
b) O(log n)
c) O(n2)
d) O(n log n)
Answer: A

7. A world wide web contains web pages_____
a) residing in many computers
b) created using HTML
c) with links to other web pages
d) residing in many computers linked together using HTML
Answer: D

8. Which statement about objects is true?
a) One object is used to create one class.
b) One class is used to create one object.
c) One object can create many classes.
d) One class can create many objects.
Answer: D

9. Which is a Domain name extension ?
a) .flv
b) .xls
c) .com
d) .rrr
Answer: C

10. An object is composed of_____
a) properties
b) methods
c) events
d) All of the above
Answer: D

11. The complexity of the average case of an algorithm is_____
a) Much more complicated to analyze than that of worst case
b) Much more simpler to analyze than that of worst case
c) Sometimes more complicated and some other times simpler than that of worst case
d) None or above
Answer: A

12. What is the internet explorer ?
a) An icon
b) a file manager
c) A browser
d) an Internet
Answer: C

13. ______ is text with hyperlinks.
a) Lower Text
b) Upper Text
c) Toggle Text
d) Hypertext
Answer: D

14. Program flowcharts are the parts of_____
a) operation chart
b) process chart
c) algorithms flowchart
d) system flowcharts
Answer: C

15. If you Convert Numeric to Character expression then use_____
a) Str( )
b) Val( )
c) Instr( )
d) Len( )
Answer: A

16. How many MDI forms can be added in a Project File ?
a) 3
b) 1
c) 2
d) 4
Answer: B

17. A module-level is available to all the _______ in the module
a) Data
b) Procedures
c) Event.
d) Task
Answer: B

18. In the IDE, which of following is used to design the layout of an application?
a) Form Designer window.
b) Project Explorer window.
c) Context Menu.
d) Form Layout window.
Answer: A

19. Code window consists of a ______ box and procedure list box
a) Object.
b) Event.
c) Tool.
d) Message.
Answer: A

20. Code in VB is stored in______
a) Module.
b) Report.
c) Both (a) and (b).
d) None of above.
Answer: A



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 .. »