pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate In Information Technology Application (CITA) *


« 1 2 3 4 .. »

« Previous Page   Next Page »    


1. An Optical Input Device that interprets pencil marks on paper media is______
a) O.M.R
b) Punch card reader
c) Optical scanners
d) Magnetic tape
Answer: A

2. A Billionth of a second is defined as a______
a) Millisecond
b) Microsecond
c) Nanosecond
d) Picoseconds
Answer: C

3. CD-ROM stands for______
a) Compactable Read Only Memory
b) Compact Data Read Only Memory
c) Compactable Disk Read Only Memory
d) Compact Disk Read Only Memory
Answer: D

4. The Name box on to the left of formula bar______
a) shows the name of workbook currently working on
b) shows the name of worksheet currently working on
c) shows the name of cell or range currently working on
d) None of above
Answer: C

5. By Formatting a cell in Currency format, you can specify ?
a) Decimal Places 
b) Currency Symbol
c) Both 1 and 2 Options
d) None of above 
Answer: C

6. The slide that is used to introduce a topic and set the tone for the presentation is called the______
a) table slide
b) graph slide
c) bullet slide
d) title slide
Answer: D

7. How can the slide show be repeated continuously?
a) loop continuously until ?Esc?
b) repeat continuously
c) loop more
d) none
Answer: A

8. Command used to copy data from a Visual FoxPro table to a file in a different format______
a) export to filename [type]
b) send to filename [type]
c) add to filename [type]
d) Both option 1 and 2
Answer: A

9. Changing the appearance of a document is called______
a) Proofing
b) Editing
c) Formatting
d) All of above
Answer: C

10. How many Tabs are there in a Ribbon of MS Word ?
a) 7
b) 8
c) 9
d) 10
Answer: B

11. To create A New Database With The Same Structure______
a) Copy Structure To FileName
b) Copy database to filename
c) Copy filename to filename
d) create database to filename
Answer: A

12. Maximum number of fields in a table can be______
a) 250
b) 255
c) 256
d) None of These
Answer: B

13. Data Types available in Visual FoxPro are______
a) 13 types
b) 10 types
c) 5 types
d) None of These
Answer: A

14. A Computer assisted method for the Recording and Analyzing of existing or Hypothetical Systems is______
a) Data Transmission
b) Data Flow
c) Data Capture
d) Data Processing
Answer: B

15. Central Processing Unit is a Combination of______
a) Control and Storage
b) Control and Output unit
c) Arithmetic Logic and Input unit
d) Arithmetic Logic and Control unit
Answer: D

16. How many sheets are there in Excel Workbook by default?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
Answer: B

17. Autotext is under______
a) Home
b) Data
c) View
d) Insert
Answer: D

18. Command used to tag the current record for deletion______
a) delete
b) deletecurrent
c) deleted
d) none
Answer: A

19. To want a PowerPoint photo album slide show to play continuously______
a) Use random slide transitions
b) Launch an online broadcast
c) Loop continuously
d) All of the above
Answer: A

20. Which of the following panes is NOT available in Task Pane?
a) Slide Design
b) Master Slide
c) Slide Layout
d) Slide Transition
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 .. »