pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate In Information Technology Application (CITA) *


« .. 4 5 6 .. »

« Previous Page   Next Page »    


81. One can find "Merge & Center" option under________
a) Review tab
b) View tab
c) Home tab
d) None of the above
Answer: C

82. One of the Important components of first generation computer was________
a) Transistors
b) Vacuum tubes
c) Integrated Circuit
d) Capacitor
Answer: B

83. Portrait and Landscape are________
a) Page Orientation
b) Page Size
c) Alignment
d) Style
Answer: A

84. REPLACE command is used for________
a) Modifying Records
b) Modifying Fields
c) Both (a) and (b)
d) None of These
Answer: A

85. 'Sorting' order relates to which of the following ?
a) Uppercase and Lowercase
b) Uppercase and Propercase
c) Ascending and Descending
d) None of These
Answer: C

86. The control unit of a microprocessor________
a) Stores data in the memory
b) Accepts input data from keyboard
c) Performs arithmetic/logic function
d) None of above
Answer: D

87. The selected design template can be applied________
a) To current slide only
b) To all the slides
c) To all the new presentation you create
d) All of above
Answer: D

88. To change the Date format to British type________
a) SET DATE BRITISH
b) SET BRITISH
c) DATE FORMAT BRITISH
d) All of the Above
Answer: A

89. To hide status bar command is________
a) SET STATUS OFF
b) SET STATUS ON
c) STATUS OFF
d) STATUS ON
Answer: A

90. To insert a Drop Cap in one of the paragraphs, you should access________
a) Insert
b) References
c) Page Layout
d) None of these
Answer: A

91. To insert a hyperlink in a slide________
a) Choose Insert >> Hyperlink
b) Press Ctrl + K
c) Hyperlinks canít be inserted in slides
d) Both a & b
Answer: D

92. To open a particular database________
a) Use Dbname
b) Open Dbname
c) Run Dbname
d) None of the above
Answer: A

93. To see the listing of the output come in a different Window the command________
a) List Off
b) Browse
c) Modify Structure
d) None of These
Answer: B

94. To select all of the boxes of an organization chart________
a) Clicking and edit and select all
b) Right click the chart background and then click select all
c) Press and hold the SHIFT key and click each box
d) All of above
Answer: D

95. What feature will you use to apply motion effects in between a slide exits and another enters?
a) Slide Transition
b) Slide Design
c) Animation Objects
d) Animation Scheme
Answer: A

96. What happens when you click on Insert --> Clip Art?
a) It inserts a Clipart Picture into a Document
b) It lets you choose Clipart to insert into a Document
c) It opens Clip Art taskbar
d) None of above
Answer: C

97. What is a motion path?
a) A type of animation entrance effect
b) A method of advancing slides
c) A method of moving items on a slide
d) All of the above
Answer: C

98. What is the term used when a clip art image changes the direction of faces?
a) Group
b) Flip
c) Rotate
d) All of the above
Answer: C

99. What PowerPoint feature will you use to apply motion effects to different objects of a slide?
a) Slide Transition
b) Slide Design
c) Animation Objects
d) Animation Scheme
Answer: D

100. Which can be used for quick access to commonly used commands and tools?
a) Status bar
b) Tool bar
c) Menu bar
d) Title bar
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« .. 4 5 6 .. »