pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma in DeskTop Publishing (DDTP) *


« 1 2 3 4 »

« Previous Page   Next Page »    


1. What is the Shortcut key to run test movie option in Flash?
a) ALT + CTRL + W
b) ALT + CTRL + S
c) ALT + ENTER
d) CTRL + ENTER
Answer: D

2. What is the default stage size in flash?
a) 400 / 500 pixels
b) 500 / 400 pixels
c) 550 / 400 pixels
d) 400 / 550 pixels
Answer: C

3. What is the Shortcut key to open Rulers in Flash?
a) CTRL + SHIFT + G
b) CTRL + SHIFT + ALT + R
c) ALT + L
d) SHIFT + L
Answer: B

4. In Flash, Transform option is found ____ menu?
a) WINDOW MENU
b) EDIT MENU
c) INSERT MENU
d) MODIFY MENU
Answer: D

5. Flash can't work with texts, only with graphics_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

6. What type of animation support is there in flash?
a) 2D
b) 3D
c) 2D AND 3D BOTH
d) NONE
Answer: A

7. where from we get the scene window_______
a) layout
b) insert
c) animation
d) motion
Answer: B

8. Which tool helps to Pick color?
a) Eyedropper tool
b) Lasso tool
c) Selection tool
d) None
Answer: A

9. Select Gradient_______
a) PRESS F4
b) In the Object panel, click the fill type pop-up menu and select Gradient.
c) Click View Menu
d) NONE
Answer: B

10. Macromedia Freehand is a computer application for creating _________ vector graphics.
a) two-dimensional
b) one dimensional
c) three-dimensional
d) none
Answer: B

11. We can Creating Animation with FreeHand MX_______
a) yes
b) no
c) use flash
d) thinkable
Answer: A

12. Macromedia FreeHand is a product of_______
a) adobe
b) microsoft
c) nokia
d) mac
Answer: A

13. The full form SVG IS_______
a) Scalable Vector Graphics
b) Scable Vector Graphics
c) Scalable Graphics
d) Salable Vector Graphics
Answer: A

14. Reverses the last command applied_______
a) Ctrl + 5
b) Ctrl + 4
c) Ctr + l
d) Ctrl + Z
Answer: D

15. Desktop publishing  abbreviated_______
a) dtps
b) dtpk
c) dtpv
d) dtp
Answer: D

16. Full from of png_______
a) portable network graphics
b) post network graphics
c) pre network graphics
d) pork network graphics
Answer: A

17. Index color mode produces 8 bit image which up to ______ colors
a) 255
b) 250
c) 0
d) 256
Answer: D

18. Define a new style_______
a) select Window > Styles.
b) select file > Styles.
c) select insert > Styles.
d) select data> Styles.
Answer: A

19. What are the steps for 'SEND TO BACK OPTION'?
a) CLICK > MODIFY > ARRANGE > SEND TO BACK
b) CLICK > MODIFY > VIEW > SEND TO BACK
c) CLICK > FILE > ARRANGE > SEND TO BACK
d) F5
Answer: A

20. The browser's __________ keeps a list of web pages you have visited during the current session.
a) history
b) cache
c) favorites
d) trail
Answer: A



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 »