pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma in DeskTop Publishing (DDTP) Set-2 *


« 1 2 3 4 »

« Previous Page   Next Page »    


21. DHCP stands for_______
a) Dynamic Host Configuration Protocol
b) Dual Host Configuration Protocol
c) Dual Host Control Protocol
d) Dynamic Host Control Protocol
Answer: A

22. A world wide web contains web pages_______
a) residing in many computers
b) created using HTML
c) with links to other web pages
d) residing in many computers linked together using HTML
Answer: D

23. Shortcut of Web page Refresh is_______
a) F4
b) F5
c) F6
d) F7
Answer: B

24. Uses of Internet_______
a) Communication
b) Information Retrieval
c) Presentation of information
d) All of the above
Answer: D

25. Verification of a login name and password is known as_______
a) configuration
b) accessibility
c) authentication
d) logging in
Answer: C

26. In internet terminology IP means_______
a) Internet Provider
b) Internet Protocol
c) Internet Procedure
d) Internet Processor
Answer: B

27. Adobe Photoshop is a ___________ graphics editor.
a) vector
b) bitmap
c) bmp
d) raster
Answer: D

28. Passport SIZE PHOTO SIZE (centimeters)_______
a) 3.5 * 4.5
b) 6.4 * 1.5
c) 5.6 * 4.5
d) 6.2 * 2
Answer: A

29. To change the default color Black and White the shortcut is_______
a) F
b) L
c) D
d) NONE
Answer: C

30. If you save a file as .psd, what is it saved as?
a) Bit-mapped file
b) Graphics Interchange Format
c) Joint Photographics Expert Group
d) A photoshop working file
Answer: D

31. Shift + Ctrl + X is the shourtcut key of?
a) extract
b) inverse
c) invert
d) liquify
Answer: D

32. To duplicate part of an image. The process involves setting a sampling_______
a) Select the text tool 
b) Select the rubber Stamp tool 
c) Select the CloneStamp tool 
d) none
Answer: C

33. Color swatches are_______
a) a set of image.
b) a set of colors.
c) a set of graph
d) a set of shape
Answer: B

34. The Zoom tool can be selected by pressing the letter_______
a) a
b) aa
c) b
d) z
Answer: D

35. Shift + ctrl + x is the shortcut key of?
a) Extract
b) Inverse
c) Invert
d) Liquefy
Answer: D

36. What is the default extension of Photoshop File?
a) .PSD
b) .BMP
c) .CDR
d) .PMD
Answer: A

37. We apply Bevel and Emboss in _______Menu
a) Image
b) Filter
c) Layer
d) Edit
Answer: C

38. What is the shortcut key of Ruler?
a) Ctrl + I
b) Alt + R
c) Ctrl + R
d) Ctrl + J
Answer: C

39. Which of the tools listed below can be used directly to edit a path?
a) The Direct Selection Tool
b) The Path Selection Tool
c) The Path Selection Tool
d) Move Tool
Answer: B

40. Fire effect is making by the tool?
a) Lasso
b) Dodge
c) Smudge
d) Pen
Answer: C



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 »