pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate In Information Technology Application (CITA) *


« .. 5 6 7 .. »

« Previous Page   Next Page »    


101. Which command brings you to the first slide in your presentation?
a) Next slide button
b) Page up
c) Ctrl + Home
d) Ctrl + End
Answer: C

102. Which file starts MS Word?
a) Winword.exe
b) word.exe
c) word2003.exe
d) 2007.exe
Answer: A

103. Which is not a computer classification?
a) Mainframe
b) Maxframe
c) Mini
d) Notebook
Answer: B

104. Which language is directly understood by the computer without translation program?
a) Machine language
b) Assembly language
c) High level language
d) None of above
Answer: A

105. Which menu provides you options like Animation Scheme, custom Animation, Slide Transition?
a) Insert Menu
b) Format Menu
c) Tools Menu
d) Slide Show Menu
Answer: D

106. Which of the following features should you use while typing in the notes text box?
a) Slide show
b) Insert
c) Slide maser
d) Zoom
Answer: D

107. Which of the following is internal memory?
a) Disks
b) Pen Drives
c) RAM
d) CDs
Answer: C

108. Which of the following is not a part of Slide Design?
a) Design Template
b) Color Scheme
c) Animation Scheme
d) Slide Layout
Answer: D

109. Which of the following is not an essential component to perform a mail merge operation?
a) Main document
b) Data source
c) Merge fields
d) Word fields
Answer: D

110. Which of the following is not the correct method of editing the cell content?
a) Press the Alt key
b) Press the F2 key
c) Click the formula bar
d) Double click the cell
Answer: A

111. Which of the following sections does not exist in a slide layout?
a) Titles
b) Lists
c) Charts
d) Animations
Answer: D

112. Which of the following statements is not true?
a) You can type text directly into a PowerPoint slide but typing in text box is more convenient.
b) From Insert menu choose Picture and then File to insert your images into slides.
c) You can view a PowerPoint presentation in Normal, Slide Sorter or Slide Show view.
d) You can show or hide task pane from View >> Toolbars.
Answer: A

113. You can check the conditions against __________ when applying conditional formatting.
a) Cell value
b) Formula
c) Both of above
d) None of above
Answer: C

114. Which of the following toolbars provide different options in various master views?
a) Common tasks toolbar
b) Drawing toolbar
c) Formatting toolbar
d) Standard toolbar
Answer: A

115. Which option on the custom animation task pane allows you to apply a pre-set or custom motion path?
a) Add effect
b) Emphasis
c) Animate now
d) All of the above
Answer: A

116. Which tab is not available on the left panel when you open a presentation?
a) Outline
b) Slides
c) Notes
d) All of above are available
Answer: C

117. Which unit holds data permanently?
a) Input unit
b) Secondary storage unit
c) Output Unit
d) Primary Memory Unit
Answer: B

118. Attrib command is used to________
a) To change the File Attributes
b) To change the Directory Attributes
c) Both of these
d) None of these
Answer: C

119. AutoCorrect was originally designed to replace _________ words as you type.
a) Short, repetitive
b) Grammatically incorrect
c) Misspelled
d) None of the above
Answer: C

120. Bold, Italic, Regular are known as________
a) Font Styles
b) Font Effects
c) Word Art
d) Text Effects
Answer: A



« Previous Page   Next Page »    

« .. 5 6 7 .. »