pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate In Information Technology Application (CITA) *


« .. 6 7 8 9 »

« Previous Page   Next Page »    


141. Capacity of 3.5 inch floppy is________
a) 1.44 MB
b) 1.54 MB
c) 2 MB
d) 1.44 GB
Answer: A

142. CD.. command is used for________
a) Goto Root Directory
b) Goto Parent Directory
c) Goto Child Directory
d) Goto Sub Directory
Answer: B

143. 'CHARACTER' type contains ________
a) Only Character values
b) Only Numeric values
c) Both Character and Numeric Values
d) Only Decimal Values
Answer: C

144. Ctrl + PageDown is used to_____
a) Moves the cursor one Paragraph Down
b) Moves the cursor one Page Down
c) Moves the cursor one Line Down
d) Moves the cursor one Screen Down
Answer: B

145. A quick way to return to a specific area of a worksheet is to type in the _____
a) Formula bar
b) Zoom box
c) Name box
d) None of these
Answer: C

146. 'CHARACTER' type contains _______
a) Only Character values
b) Only Numeric values
c) Both Character and Numeric Values
d) Only Decimal Values
Answer: C

147. Check the odd term out_____
a) Internet
b) Linux
c) Unix
d) Windows
Answer: A

148. Command used to tag the current record for deletion_____
a) delete
b) deletecurrent
c) deleted
d) none
Answer: A

149. Computer is an_____ device
a) Eltron
b) Proton
c) Eletric
d) Electronic
Answer: D

150. Copy and Xcopy are same in the sense_____
a) Both are internal commands of DOS
b) Both are external commands of DOS
c) Both can be used to copy file or group of files
d) Both a and b
Answer: C

151. Create command creates_____
a) Table
b) Row
c) Column
d) Index
Answer: A

152. Data Types available in Visual FoxPro are_____
a) 13 types
b) 10 types
c) 5 types
d) None of These
Answer: A

153. DropCap means_____
a) All Caps
b) Small Caps
c) Small Caps
d) None of these
Answer: D

154. Ellipse Motion is a predefined ____
a) Design Template
b) Color Scheme
c) Animation Scheme
d) Color Effects
Answer: C

155. Extension of a Database table file is ________
a) Wk4
b) .DBF
c) .DBC
d) .FDP
Answer: B

156. 'FOR' command helps us to_____
a) Add the last record to the database table
b) To see the record which are temporarily deleted from table
c) To provide Condition with command
d) All of the Above
Answer: C

157. Formatting a cell in Number format you cannot set_____
a) Decimal Places
b) Use 1000 separator
c) Negative numbers
d) Currency Symbol
Answer: D

158. Home Key is used for_____
a) Moves the cursor beginning of the document
b) Moves the cursor beginning of the paragraph
c) Moves the cursor beginning of the screen
d) Moves the cursor beginning of the line
Answer: D

159. Maximum number of fields in a table can be_____
a) 250
b) 255
c) 256
d) None of These
Answer: B

160. Objects on the slide that hold text are called_____
a) Placeholders
b) Object holders
c) Auto layouts
d) Text holders
Answer: A



« Previous Page   Next Page »    

« .. 6 7 8 9 »