pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate In Information Technology Application (CITA) *


« 1 2 3 4 .. »

« Previous Page   Next Page »    


21. 1 Nibble equals to______
a) 8 bits
b) 16 bits
c) 4 bits
d) 5 bits
Answer: C

22. Formatting a cell in Number format you can't set______
a) Decimal Places 
b) Use 1000 separator
c) Negative numbers 
d) Currency Symbol 
Answer: D

23. You can edit a cell by______
a) Clicking the formula button
b) Double clicking the cell to edit it in-place
c) Selecting Edit > Edit Cell from the menu
d) None of above
Answer: B

24. PowerPoint presentations are widely used as______
a) note outlines for teachers
b) project presentations by students
c) communication of planning
d) All of above
Answer: D

25. Computer is an______device
a) Eltron
b) Proton
c) Eletric
d) Electronic
Answer: D

26. How many different positions can you set for Drop Cap?
a) 1
b) 2
c) 4
d) 6
Answer: B

27. Predict the output of the follwing function: power(5,2)______
a) 32
b) 25
c) 10
d) Incorrect function use
Answer: B

28. Getting data from a cell located in a different sheet is called ?
a) Accessing
b) Referencing
c) Updating
d) Functioning
Answer: B

29. Check the odd term out________
a) Internet
b) Linux
c) Unix
d) Windows
Answer: A

30. Closing a Database refers to which command ?
a) EXIT
b) QUIT
c) CLOSE DATABASE
d) CLOSE FILE
Answer: C

31. Columns Dialog Box 2003 can be opened from________
a) Format menu, Columns submenu
b) Double click on column space in ruler
c) Press Alt + O + C
d) All of these
Answer: D

32. Command used to copy data from a Visual FoxPro table to a file in a different format.________
a) Export to filename [type]
b) Send to filename [type]
c) Add to filename [type]
d) Both (a) and (b).
Answer: A

33. Comments can be added to cells using________
a) Edit > Comments
b) Review > Comments
c) File > Comments
d) View > Comments
Answer: B

34. Computer is an ________device
a) Electron
b) Proton
c) Electric
d) Electronic
Answer: D

35. Copy and Xcopy are same in the sense________
a) Both are internal commands of DOS
b) Both are external commands of DOS
c) Both can be used to copy file or group of files
d) Both (a) and (b).
Answer: C

36. Create command creates________
a) Table
b) Row
c) Column
d) Index
Answer: A

37. CTOD stands for _________
a) Character of Date
b) Character to Date
c) Character for Digit
d) None of These
Answer: B

38. Data can be arranged in ascending or descending order by using________
a) Sort command from Table menu
b) Sort command from Data
c) Sort command from Tools menu
d) None of these
Answer: B

39. Databases store information in the form of________
a) Reports
b) Forms
c) Tables
d) None of These
Answer: C

40. DBF' stands for________
a) Data British File
b) Digit Base File
c) Digit Base File
d) Database File
Answer: D



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 .. »