pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma In Information Technology Application (DITA) *


« .. 3 4 5 .. »

« Previous Page   Next Page »    


61. Controls are: _____
a) Code
b) Method
c) Object
d) None
Answer: C

62. DCL Provides Commands To Perform Actions Like_____
a) Change The Structure Of Tables.
b) Insert, Update Or Delete Records And Data Values
c) Authorizing Access And Other Control Over Database
d) None Of Above
Answer: C

63. Debug window is the same as ____ window.
a) procedure.
b) object.
c) form
d) code
Answer: D

64. Autoredraw = True Property is used for_____
a) Display Text on Command Button
b) Display Text on Label
c) Display Text on Frame
d) Display Some Text on Form Body
Answer: D

65. What is name of format : [email protected]?
a) Email Id
b) Web site
c) WordProcessor
d) None
Answer: A

66. Which of the following sorting algorithms is of divide-and-conquer type?
a) Bubble sort
b) Insertion sort
c) Quick sort
d) All of above
Answer: C

67. Which one is not the property of algorithm?
a) Generality
b) Infiniteness
c) Finiteness
d) Correctness
Answer: B

68. MAX Property is for_____
a) Label
b) TextBox
c) HScrollBar
d) ComboBox
Answer: C

69. What Are The Different Views To Display A Table?
a) Datasheet view
b) Design view
c) Pivot table and Pivot Chart view
d) All of above
Answer: D

70. MS-Access is a _____
a) RDBMS package.
b) Language.
c) Drawing package.
d) Operating system.
Answer: A

71. How many types of query are present in MS-Access?
a) 6
b) 3
c) 8
d) 9
Answer: D

72. Property of primary key is _______
a) Unique.
b) Not null.
c) Indexed.
d) All of above.
Answer: D

73. Following Is Not A Database Model_____
a) Network Database Model.
b) Relational Database Model.
c) Object Oriented Database Model.
d) None.
Answer: D

74. What is the difference between 'Open' and 'Open Exclusively'?
a) Open statement opens access database files and Open Exclusively opens database files of other program like Oracle.
b) Open Exclusive locks whole database so that no one can access it whereas Open locks only the record that is being accessed.
c) Both Open and Open Exclusively are same.
d) Open Exclusive command does not exist in MS Access.
Answer: B

75. All components work together as a unit is called____
a) System
b) Component classification
c) Storing system
d) Operating system
Answer: A

76. In flowchart, invert trapezoid is used to show the____
a) On-line storage symbol
b) Manual operations
c) Communication link
d) Show annotations
Answer: B

77. Flowchart act as a guide or blue print during the system analysis. It is a advantage is called____
a) Communication
b) Proper Debugging
c) Effective Analysis
d) Efficient Coding
Answer: D

78. DHCP stands for____
a) Dynamic Host Configuration Protocol
b) Dual Host Configuration Protocol
c) Dual Host Control Protocol
d) Dynamic Host Control Protocol
Answer: A

79. The application name always appears in the_____
a) Titlebar
b) Menubar
c) Properties window
d) Code window
Answer: A

80. In flowchart, parallelogram is used to show_____
a) General input symbol
b) Operation on data
c) Online use of keyboard
d) Output data screen
Answer: A



« Previous Page   Next Page »    

« .. 3 4 5 .. »