pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma In Information Technology Application (DITA) *


« .. 5 6 7 8 »

« Previous Page   Next Page »    


101. FTP stands for_____
a) File Total Protocol.
b) Forward Total Protocol.
c) File Transfer Protocol.
d) File Transfer Project
Answer: C

102. There are _____ types of modules in visual basic
a) Three
b) Two
c) Five
d) None of these
Answer: A

103. A value that is automatically entered in a field for a new record_____
a) Validation rule
b) Default value
c) Input mask
d) None of above
Answer: B

104. Diagram that represents steps or operations involved in any kind of process is called_____
a) System diagram
b) Management hierarchy
c) Flowcharts
d) Convenience diagrams
Answer: C

105. In flowchart, symbol of rectangle with one curvy side is used to show_____
a) Document printed
b) Document written
c) Data stored
d) Display output
Answer: A

106. In a flowchart an input or output insruction is represented by_____
a) A rectangle
b) A rhombus
c) A parallelogram
d) A circle
Answer: C

107. Binary search algorithm cannot be applied to_____
a) Sorted linked list.
b) Sorted binary trees.
c) Sorted linear array.
d) Pointer array.
Answer: A

108. Connectors used to connect flowchart symbols to each other are classified as_____
a) Arrow lines.
b) Symbols.
c) Annotation.
d) Special symbols.
Answer: B

109. An algorithm that calls itself directly or indirectly is known as_____
a) Sub algorithm.
b) Recursion.
c) Polish notation.
d) Traversal algorithm.
Answer: B

110. The advantage of For…Next loops over Do…Loops is that they are: _____
a) easier to read and maintain.
b) less prone to being infinite loops.
c) good for working with arrays.
d) All of the above.
Answer: D

111. what does the .com domain represent?
a) education domain
b) commercial domain
c) network
d) Browser
Answer: B

112. The browser’s _______ keeps a list of web pages you have visited during the current session.
a) history
b) cache
c) favorites
d) trail
Answer: A

113. The complexity of Binary search algorithm is_____
a) O(n)
b) O(log )
c) O(n2)
d) O(n log n)
Answer: B

114. The complexity of Bubble sort algorithm is_____
a) O(n)
b) O(log )
c) O(n2)
d) O(n log n)
Answer: C

115. E-Mail where 'E' stands for_____
a) Electrical
b) Electronic
c) Election
d) Easy
Answer: B

116. Outlined program flowchart' shows the_____
a) detailed operations
b) general flowcharts
c) classified flowchart
d) detailed program
Answer: B

117. Part of an algorithm which is repeated for fixed number of times is classified as_____
a) iteration
b) selection
c) sequence
d) reverse action
Answer: A

118. Repetition of statement in Jackson method is shown by_____
a) drawing sign of equal
b) drawing sign of subtraction
c) drawing an asterisk
d) drawing an arrow
Answer: C

119. Google Chrome is a_____
a) word Processor
b) DBMS
c) Browser
d) None
Answer: C

120. MULTILINE=TRUE Property is used_____
a) Label
b) Inputbox
c) TextBox
d) Frame
Answer: C



« Previous Page   Next Page »    

« .. 5 6 7 8 »