pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma In Information Technology Application (DITA) *


« .. 5 6 7 8 »

« Previous Page   Next Page »    


121. Option button can be grouped in a ______control.
a) label
b) text box.
c) frame
d) check box
Answer: C

122. origin of Visual basic is_____
a) Cobol
b) Fortran
c) Basic
d) All Of the above.
Answer: C

123. In which year Hyperlink was coined?
a) 1969
b) 191
c) 1964
d) 1955
Answer: C

124. Verification of a login name and password is known as_____
a) Configuration.
b) Accessibility.
c) Authentication.
d) Logging in.
Answer: C

125. Referential integrity of MS-Access denotes _______
a) The data of all fields of a table must match with the data of the related table
b) A row of one table must match with a row of the related table.
c) All the values in foreign key field must match with the values of the primary key field of the related table.
d) Any value in foreign key field must match with the values of the primary key field of the related table
Answer: C

126. The relational model is concerned with _____
a) Data structure and data integrity
b) Data manipulation
c) Both (a) and (b).
d) None of these
Answer: C

127. Cylinder symbol represents ______
a) Magnetic Disk
b) Input
c) Connector
d) Annotation
Answer: A

128. The Worst case occur in linear search algorithm when_____
a) Item is somewhere in the middle of the array.
b) Item is not in the array at all.
c) Item is the last element in the array.
d) Item is the last element in the array or is not there at all.
Answer: D

129. To write program functions such as input four numbers and print their sum, program refinement first level includes_____
a) input four numbers
b) calculate sum
c) print values
d) print variables
Answer: A

130. An array of controls can be populated by: _____
a) assigning existing controls to the array.
b) creating controls and assigning them to the array.
c) borrowing controls that will automatically assign them to the array.
d) Both a and b.
Answer: D

131. An Exception is another name for a: _____
a) compile error.
b) logic error.
c) runtime error.
d) superficial error.
Answer: C

132. ARPANET stands for: _____
a) Advanced Research Policy Agency Network.
b) Advanced Research Projects Agency Network.
c) Advanced Research Projects Agency Norms.
d) Advanced Rejoin Projects Agency Norms.
Answer: B

133. Which one of the following is not a search engine?
a) Bing
b) Google
c) Yahoo
d) Windows
Answer: D

134. Safari browser came into market in the year____
a) 2000
b) 2001
c) 2002
d) 2003
Answer: D

135. In internet terminology IP means_____
a) Internet Provider
b) Internet Protocol
c) Internet Procedure
d) Internet Processor
Answer: B

136. The Internet was originally a project for this Government agency_____
a) ARPA
b) NSF
c) NSA
d) FCC
Answer: A

137. Moving from one website to another is called_____
a) Downloading
b) Browsing
c) Uploading
d) Attachment
Answer: B

138. Distinct parts of documentation are_____
a) Technical documentation.
b) Documentation for user.
c) Program planning.
d) Both a and b.
Answer: D

139. Diamond shaped symbol is used in flowcharts to show the_____
a) Decision box.
b) Statement box.
c) Error box.
d) If-statement box.
Answer: A

140. The first Network_____
a) CNNET.
b) NSFNET.
c) ASAPNET.
d) ARPANET.
Answer: D



« Previous Page   Next Page »    

« .. 5 6 7 8 »