pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma in Computer Hardware Maintenance (DCHM) *


« .. 3 4 5 .. »

« Previous Page   Next Page »    


61. Which performs modulation and demodulation?
a) Modem
b) Fiber optic
c) satellite
d) coaxial cable
Answer: A

62. Bluetooth uses_______
a) frequency hoping spread spectrum
b) orthogonal frequency division multiplexing
c) time division multiplexing
d) none of the mentioned
Answer: A

63. WPA2 is a Router wifi security system_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

64. IO means_______
a) Input outdoor
b) input output
c) input outgoing
d) N.A.
Answer: B

65. Bluetooth is the wireless technology for_______
a) local area network
b)  personal area network
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned
Answer: B

66. MESH and STAR Topology are same_______
a) YES
b) NO
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

67. An advantage of the three-tier architecture over the two-tier architecture is_______
a) Easier maintenance
b) Better control over the data
c) Better performance
d) All of the above
Answer: C

68. The slowest transmission speeds are those of_______
a) twisted-pair wire
b) coaxial cable
c) fiber-optic cable
d) microwaves
Answer: A

69. Active Directory used in_______
a) Windows Server 2008
b) Windows xp
c) Windows 7
d) Windows Vista
Answer: A

70. HTTP uses a TCP connection to_______
a) establish link between servers
b) transfer whole database
c) client server connections
d) transfer files
Answer: D

71. Transmission capacity of a media is called_______
a) Bandwidth
b) Media interference
c) Duplex
d) None of this
Answer: A

72. For routes traffic between two Local area network we need_______
a) Gateway
b) Repeater
c) Router
d) None of this
Answer: C

73. URL stands for_______
a) Uniform Resource Loader
b) Uniform Resource Line
c) Uniform Resource Locator
d) Uniform Resource Lighter
Answer: C

74. Modulator and demodulator device name_______
a) Router
b) Repeater
c) Modem
d) None of this
Answer: C

75. we are transfer video data in local area network_______
a) YES
b) NO
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

76. RJ45 is a connector_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

77. How long is an IPv6 address?
a) 32 bits
b) 128 bytes
c) 64 bits
d) 128 bits
Answer: D

78. Choose odd one_______
a) Bus Hubs
b) Enterprise Hubs
c) low-end standalone hubs
d) stackable hubs
Answer: A

79. Which of this is not a network edge device?
a) PC
b) Smartphones
c) Servers
d) Switch
Answer: D

80. Routing is done on which layer_______
a) Datalink Layer
b) Network Layer
c) Session
d) Presentation
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« .. 3 4 5 .. »