pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma in Computer Hardware Maintenance (DCHM) *


« .. 5 6 7 .. »

« Previous Page   Next Page »    


101. _____ is the combination is the combined or data processing and telecommunication.
a) Transmission
b) Sharing
c) Data communication
d) None of this
Answer: C

102. In star topology we need a_______
a) Modem
b) Hub
c) Bluetooth
d) Only Cable
Answer: B

103. A characteristic of a file server is which of the following?
a) Acts as a fat client and is limited to one PC.
b) Manages file operations and is shared on a network.
c) Manages file operations and is limited to one PC.
d) Acts as a fat client and is shared on a network.
Answer: B

104. Which of the following is required to communicate between two computers?
a) communications software
b) protocol
c) communications hardware
d) All of the above
Answer: D

105. _______is a Non - GUI client.
a) Windows 3.x  
b) Windows NT 3.5
c) Automatic Teller Machine
d) MAC OS. X
Answer: C

106. HTTP protocol for retrieving files from a local server_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

107. In Windows NT have peer to peer networking capabilities built_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

108. A _____ is designed to share its resources among the client computers on the network.
a) Peer to Peer
b) Server
c) Router
d) None of this
Answer: B

109. First network which was made available______
a) IBMm Token Ring 1985
b) Novell Netware
c) IBM PC Network 1984
d) DECNet 1980
Answer: D

110. LAN tester used in network cable check.
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

111. Crimping tools are used in cable punching.
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

112. ______ mode network can send and receive in a single operation.
a) Half Duplex
b) Full Duplex
c) Duplex
d) None of this
Answer: A

113. Through Team Viewer software we can share computer through internet
a) FALSE
b) TRUE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

114. Internet-like networks within an enterprise. _______
a) Intranets
b) Switching alternating
c) Inter organizational networks
d) Extranets
Answer: A

115. ???is a Non - GUI client_______
a) Windows 3.x
b) Windows NT 3.5
c) Automatic Teller Machine
d) MAC OS. X
Answer: C

116. WWW can be grouped into broad categories are_______
a) Static
b) Dynamic
c) Active
d) All of them
Answer: D

117. Which of the following is required to communicate between two computers?
a) Communications software
b) Protocol
c) Communications hardware
d) All of the above
Answer: D

118. In file transfer protocol, data transfer can be done in_______
a) Stream mode
b) Block mode
c) Compressed mode
d) All of the mentioned
Answer: D

119. Internet-like networks within an enterprise. ________
a) Intranets
b) Switching alternating
c) Inter organizational networks
d) Extranets
Answer: A

120. DNS database contains________
a) Name server records
b) Hostname-to-address records
c) Hostname aliases
d) All of the mentioned
Answer: D



« Previous Page   Next Page »    

« .. 5 6 7 .. »