pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma in Computer Hardware Maintenance (DCHM) *


« .. 6 7 8 9 »

« Previous Page   Next Page »    


141. Bluetooth is the wireless technology for______
a) Local area network
b) Personal area network
c) Both (a) and (b)
d) None of the mentioned
Answer: B

142. CAT5E Wire are STP cable______
a) 4
b) 3
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

143. An interconnected collection of Pico Net is called______
a) Scatter net
b) Micro net
c) Mini net
d) None of the mentioned
Answer: A

144. Notebook computers with integrated Wi-Fi adapters.
a) FALSE
b) TRUE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

145. Through Network we cannot share a CD-RW.
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

146. RJ45 is a connector.
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

147. _____ exit as a portion of a company’s private network
a) Internet
b) Intranet
c) Extranet
d) None of this
Answer: B

148. Computer Networks are highly reliable because of __________.
a) Because of Multiple Computers
b) None of these
c) Alternate Sources of Data
d) Resource Sharing
Answer: C

149. BNC is Connector.
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

150. Computer Consists of Multiple Computers!! State whether following statement is true or false ?
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

151. _____is the combination is the combined or data processing and telecommunication.
a) Transmission
b) Sharing
c) Data communication
d) None of this
Answer: C

152. A _____is a group of two or more computers that are sharing hardware and software
a) Mobile
b) Network
c) Bluetooth
d) None of this
Answer: B

153. ____ is the combination of informatics and telecommunication.
a) Telematics
b) Ethernet
c) Telnet
d) None of this
Answer: A

154. Every machine on Ethernet has a unique 48 bit address called_______
a) IP address
b) Network address
c) MAC address
d) None of this
Answer: C

155. How long is an IPv6 address?
a) 32 bits
b) 128 bytes
c) 64 bits
d) 128 bits
Answer: D

156. In database management system, CAD is an abbreviation of_______
a) Client devices access
b) Compiler display application
c) Control display application
d) Computer aided design
Answer: D

157. How many digits of the DNIC (Data Network Identification Code) identify the country_______
a) First three
b) First four
c) First five
d) First six
Answer: A

158. DNS database contains_______
a) Name server records
b) Hostname-to-address records
c) Hostname aliases
d) All of the mentioned
Answer: D

159. HTML stands for_______
a) Hypertext Markup Language
b) Hypertext Markup Locator
c) Hypertext Mixed Language
d) Hypertext Markup Lines
Answer: A

160. Full form of DHCP_______
a) Dynamic Host Control police
b) Dynamic Host Control profile
c) Dynamic Host Control public
d) Dynamic Host Control protocol
Answer: D



« Previous Page   Next Page »    

« .. 6 7 8 9 »