pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma in Computer Hardware Maintenance (DCHM) *


« .. 4 5 6 .. »

« Previous Page   Next Page »    


81. First network which was made available_______
a) IBMm Token Ring 1985
b) Novell Netware
c) IBM PC Network 1984
d) DECNet 1980
Answer: D

82. On Client Server network security is High_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

83. Which command would you use to apply an access list to a router interface?
a) ip access-list 101 out
b) access-list ip 101 in
c) ip access-group 101 in
d) access-group ip 101 in
Answer: C

84. The PDC holds a second copy of the information that is stored on BDC_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

85. At a time we are send and received data in same network_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

86. Data Link Layer is responsible for delivering the data without errors to the next layer_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

87. Dynamic documents are sometimes referred to as_______
a) client-site documents
b) Active documents
c) server-site dynamic documents
d) None
Answer: C

88. The function of the DNS service is to resolve hostnames_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

89. 8088 is a port number_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

90. Which of the following items are not necessary for client/server?
a) Assure that tools will connect with middleware.
b) Understand the requirements.
c) Determine network bandwidth capabilities.
d) Include the use of a file server.
Answer: D

91. Which command displays RIP routing updates?
a) show ip route
b) debug ip rip
c) show protocols
d) debug ip route
Answer: B

92. Multiplayer option use in Network Game_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

93. Full form of DNS_______
a) Domain naming system
b) Domain news system
c) Domain network system
d) Domain new system
Answer: A

94. Network switch connect _____ Mbps
a) 10
b) 20
c) 100
d) 150
Answer: C

95. Crimping tools are used in cable punching_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

96. Speed of Gigabyte network type_______
a) 10 Mbps
b) 1000 Mbps
c) 100 Mbps
d) 10000Mbps
Answer: B

97. The following is an example of scalability provided by a client-server approach with distributed processing_______
a) Move some work from an overloaded server to a new server
b) Move some work from an overloaded server to a client
c) Move some work from a client to a server
d) All of the above
Answer: D

98. Server operating system name_______
a) Windows 7
b) Windows 8
c) Server 2008
d) None of this
Answer: C

99. Wildcard domain names start with label_______
a) @
b) *
c) &
d) #
Answer: B

100. Multiple users can contribute to a single document using collaboration features_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A



« Previous Page   Next Page »    

« .. 4 5 6 .. »