pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Advanced Diploma In Financial Accounting System (ADFAS) *


« 1 2 »

« Previous Page   Next Page »    


31. Form 26Q is applicable for TDS deducted under section of income tax act__________
a) 200(3)
b) 200(4)
c) 100(3)
d) 104(3)
Answer: A

32. From which menu you can upgrade the Software__________
a) Utility
b) Reports
c) Query
d) Company
Answer: A

33. Gratuity effected only__________
a) basic pay
b) house rent allowance
c) Da
d) Pf
Answer: A

34. House rent allowance is a type of__________
a) Pay heads
b) Attendance
c) Employee
d) None of these
Answer: A

35. How many default ledger in ACE__________
a) 10
b) 20
c) 15
d) 30
Answer: B

36. how many types of attendance or production types__________
a) 2
b) 4
c) 3
d) 1
Answer: C

37. How to create a Bom in ACE__________
a) Utility>Production formula
b) Masters>Products & Services>Production formula
c) Entry>Product & Services>Production formula
d) None of these
Answer: B

38. How to go new financial year ?
a) Split year
b) split company
c) Change financial year
d) Change Company date
Answer: C

39. If PAN No is not furnish the TDS Rate is__________
a) 1.00%
b) 20.00%
c) 2.00%
d) None of these
Answer: B

40. Input vat related to__________
a) on sales
b) on purchase
c) both 1 and 2
d) None of these
Answer: B

41. Insurance defines under section _______as per IT Act
a) 80C
b) 80CCD
c) 80GGB
d) 80GGC
Answer: A

42. Is required password and user when Company open in Busy__________
a) Yes
b) No
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

43. Minimum Administrative charges payable per month per establishment is__________
a) Rs 600
b) Rs 5
c) Rs 500
d) Rs 50
Answer: C

44. Pay roll features are activated in__________
a) Accounting features
b) Inventory features
c) Configuration
d) None of these
Answer: A

45. Payroll Autofill is used by__________
a) Ctrl + A
b) Alt + A
c) Alt + Ctrl + A
d) Shift + Ctrl + A
Answer: B

46 Payroll voucher is invoked by__________
a) Alt + F4
b) Ctrl + F4
c) Alt + Ctrl + F4
d) None of these
Answer: B

47. Shortcut key of Calculator in Busy__________
a) F11
b) Alt + F1
c) F10
d) F12
Answer: C

48. Stock transfer option is under__________
a) Transactions
b) Utilities option
c) Company
d) House keeping
Answer: A

49. Unit Conversion is a type of _______ unit
a) Normal
b) Simple
c) Compound
d) None of these
Answer: C

50. User can define menu rights from__________
a) Security Rights grouping
b) Administration Users
c) Security Control
d) None of these
Answer: B

51. VAT activate from which options__________
a) Company Creation
b) Configuration
c) Display
d) House keeping
Answer: A

52. VAT adjustment can be done by__________
a) Vat computation
b) VAT Journal
c) Statutory Payment
d) Journal
Answer: B

53. What is the type of calculation of Overtime pay__________
a) On Attendance
b) On Flat rate
c) On Production
d) User define
Answer: C

54. Where is PF Contribution by an employer @10%?
a) Below 20 employees
b) Above 20 Employees
c) Below 25 employees
d) below 30 employees
Answer: A

55. Which company developed and marketed Busy Win?
a) Peutronics Pvt. Ltd.
b) Busy Infotech Pvt. Ltd.
c) Eastern Data Ltd.
d) Tata Consultancy Service
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 »