pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate in DeskTop Publishing (CDTP) *


« 1 2 3 4 »

« Previous Page   Next Page »    


65. Ctrl + G shortcut key of________
a) un group
b) group
c) add
d) Combine
Answer: B

66. Apply clone effect from________
a) Effects Menu
b) Arrange Menu
c) Bitmaps Menu
d) Edit Menu
Answer: A

67. How many types of Graphics are there?
a) 2
b) 3
c) 1
d) 4
Answer: A

68. After trim separate the object, by pressing________
a) Ctrl + M
b) Ctrl + K
c) Ctrl + U
d) Ctrl + X
Answer: B

69. We have ____________ paper orientation in CorelDraw.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
Answer: B

70. In CorelDraw the keyboard shortcut to paste something into your drawing is________
a) Ctrl + X
b) Ctrl + P
c) Ctrl + V
d) Ctrl + C
Answer: C

71. Which of the following file types can be modified while applying filters on them?
a) Raster
b) Vector
c) Animation
d) All of the above.
Answer: D

72. In which menu does the "Convert to Bitmap" belong?
a) Bitmaps
b) File Menu
c) Effect
d) Arrange
Answer: C

73. To apply bevel effect from ___________menu
a) Bitmap
b) Effects
c) Layout
d) Edit
Answer: B

74. When an a2 paper is divided equally from the centre, which size will you obtain?
a) A3
b) A4
c) A5
d) B3
Answer: A

75. What is the shortcut key to toggles snapping to objects?
a) Alt + Shift + D
b) Alt + Z
c) Ctrl + L
d) CtrI + G
Answer: B

76. Capacity of 3.5 inch floppy is________
a) 1.44 MB
b) 1.54 MB
c) 2 MB
d) 1.44 GB
Answer: A

77. ASCII stands for________
a) American Stable Code for International Interchange.
b) American Standard Case for Institutional Interchange.
c) American Standard Code for Information Interchange.
d) American Standard Code for Interchange Information.
Answer: C

78. which of the refers to small, single site network?
a) LAN
b) DSL
c) RAM
d) USB
Answer: A

79. Which of the following memories needs refresh?
a) SRAM
b) DRAM
c) ROM
d) All of above
Answer: B

80. Which printer uses a combination of laser-beam & electro photographic techniques?
a) Laser printers
b) Dot-Matrix
c) Line printer
d) Daisy wheel
Answer: A

81. A Computer consists of________
a) A Central Processing Unit
b) A Memory
c) Input and Output Unit
d) All of the above
Answer: D

82. 1 Nibble equals to________
a) 8 bits
b) 16 bits
c) 4 bits
d) 5 bits
Answer: C

83. Which of the following statements is true________
a) Minicomputer is works faster than Microcomputer.
b) Microcomputer is works faster than Minicomputer.
c) Speed of both the computer is the same.
d) The speed of both computers cannot be compared with speed of the advance computer.
Answer: A

84. CAD Stands for________
a) Computer Aided Design.
b) Computer Algorithm for Design.
c) Computer Application in Design.
d) All of the above
Answer: A

85. Which part interprets program instructions and initiate control operations?
a) INPUT
b) CONTROL UNIT
c) LOGIC UNIT
d) STORAGE UNIT
Answer: B

86. How many types of contour in CorelDraw?
a) 4
b) 3
c) 2
d) 5
Answer: B

87. Shortcut key of convert to curve in CorelDraw
a) CTRL + K
b) CTRL + L
c) CTRL + Q
d) CTRL + P
Answer: C

88. How many types of mirrors button?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
Answer: A

89. From which tool helps you draw a rounded corner line in CorelDraw?
a) Pick Tool
b) Freehand Tool
c) Outline Tool
d) Bezier Tool
Answer: C



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 »