pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate in DeskTop Publishing (CDTP) *


« 1 2 3 »

« Previous Page   Next Page »    


41. Which command is not found in the utilities menu?
a) Book
b) Define Colors
c) Define Styles
d) Plug-ins
Answer: C

42. Layout -> column guide is use to create which thing?
a) Paragraph
b) Column
c) Single Story
d) Different story
Answer: B

43. Leader always use from the second position of tab______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

44. How many types of page orientation are there in PageMaker?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 1
Answer: A

45. To get lock option in PageMaker?
a) Layout Menu
b) Element Menu
c) Type Menu
d) Type menu
Answer: B

46. How many types of cases are available in PageMaker______
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7
Answer: B

47. By default, graphics larger than ______ are stored in the PageMaker publication:
a) 1 MB
b) 256 KB
c) 16 KB
d) Files are never stored in the publication
Answer: B

48. What is the shortcut key for page numbering?
a) ALT + CTRL + P
b) ALT + SHIFT + P
c) ALT + P
d) CTPL + P
Answer: A

49. In PageMaker, auto flow option found in _______ menu?
a) Layout Menu
b) Edit Menu
c) Type Menu
d) Utilities Menu
Answer: A

50. To draw a rounded rectangle we go to ________ menu
a) Element
b) type
c) Utilities
d) Window
Answer: A

51. What is optimization in PageMaker?
a) manage the size of image  
b) act of managing colors
c) act of balancing the display quality of graphic
d) none of these
Answer: C

52. PageMaker software developed by?
a) Adobe
b) Macromedia
c) Microsoft
d) None
Answer: A

53. To select multiple objects we use which key?
a) Alt
b) ctrl
c) Shift
d) ctrl + Alt
Answer: C

54. The largest font size in PageMaker is______
a) 650
b) 72
c) 823
d) 1200
Answer: A

55. To change the width of stroke of an ellipse, from _______menu.
a) Layout
b) Element
c) Edit
d) Window
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 »