pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Advanced Diploma In Information Technology Application (ADITA) *


« .. 4 5 6 .. »

« Previous Page   Next Page »    


81. The proper operator precedence, from first to last, is:________
a) logical, comparison, and arithmetic.
b) Arithmetic, comparison, and logical.
c) Arithmetic, logical, and comparison.
d) Comparison, arithmetic, and logical.
Answer: B

82. If no access modifier is specified for a class, it is considered ____________
a) Public
b) Private
c) Friend
d) Protected
Answer: A

83. Which does the solution explorer not display?
a) Form Properties
b) Reference Folder
c) Form File
d) Assemble File
Answer: A

84. What is the scope of a constant declared using Private in VBScript?
a) The Private constants are available for all the scripts and procedures.
b) The Private Constants are available within the procedure or Class.
c) Both of the above.
d) None of the above.
Answer: B

85. Which browser has built-in support for executing VBScript?
a) Internet Explorer
b) Mozilla Firefox
c) Opera
d) None of these
Answer: A

86. Which of the following is true about numeric value assignment in VBScript?
a) The numeric values should be assigned without double quotes.
b) The numeric values should be enclosed within doublequotes(").
c) The numeric values should be enclosed within hash symbol(#).
d) None of the above.
Answer: A

87. Which of the following operator is supported in VBScript?
a) Arithmetic Operators
b) Comparison Operators
c) Logical Operators
d) All of the above.
Answer: D

88. What is the difference between the Sub procedure and Function procedure?
a) Only the Sub procedure can perform actions.
b) Both procedures can take arguments.
c) Only the Function procedure can return a value.
d) N.A.
Answer: C

89. How will you get the exponent of the given number in VBScript?
a) Using Abs function
b) Using Exp function
c) Using InStr function
d) Using InStrRev function
Answer: B

90. How will you get the square root of the given number in VBScript?
a) Using Oct function.
b) Using Hex function.
c) Using Rnd function.
d) Using Sqr function.
Answer: D

91. How will you increase the size of an array in VBScript?
a) Using ReDim statement.
b) Using Split function.
c) Using LBound function.
d)Using UBound function
Answer: A

92. How to return a value from a function in VBScript?
a) Using return keyword.
b) Assign the value to the function name itself.
c) Both of the above.
d) None of the above.
Answer: B

93. How will you get the smallest subscript of an array in VBScript?
a) Using ReDim statement.
b) Using LBound function.
c) Using UBound function.
d) Using Split function.
Answer: B

94. How will you format a number in percetage format in VBScript?
a) Using FormatNumber Function.
b) Using FormatPercent function.
c) Using Int function.
d) Using Log function.
Answer: B

95. How will you get the integer part of a number in VBScript?
a) Using FormatNumber Function.
b) Using FormatPercent function.
c) Using Int function.
d) Using Log function.
Answer: C

96. How will you convert a string to lower case string using VBScript?
a) Using Ucase function.
b) Using Ucase function.
c) Using Ltrim function.
d) Using Rtrim function.
Answer: A

97. How will you trim the spaces on the left of a string using VBScript?
a) Using Lcase function.
b) Using Ucase function.
c) Using Ltrim function.
d) Using Rtrim function.
Answer: C

98.How will you get the largest subscript of an array in VBScript?
a) Using ReDim statement.
b) Using LBound function.
c) Using UBound function.
d) Using Split function.
Answer: C

99. How will you replace a string with another string using VBScript?
a) Using Trim function.
b) Using Len function.
c) Using Replace function.
d) Using Space function.
Answer: C

100. How will you reverse a String in VBScript?
a) Using StrReverse function.
b) Using Compare function.
c) Using InStr function.
d) Using toString function.
Answer: A



« Previous Page   Next Page »    

« .. 4 5 6 .. »