pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate in Computer Hardware Maintenance (CCHM) *


« 1 2 3 4 .. »

« Previous Page   Next Page »    


21. Zener is_______
a) Diode
b) IC
c) Resistance
d) Condenser
Answer: A

22. ZENER is a_______
a) COIL
b) IC
c) DIODE
d) None of this
Answer: C

23. What is 1,000p_______
a) 0.01n
b) 0.0001u
c) 0.1n
d) 1n
Answer: D

24. In case of Short Circuit,_______Current will flow in the Circuit.
a) Zero.
b) Very Low
c) Normal.
d) Infinite
Answer: D

25. Rectifier converts_______
a) AC to AC current
b) DC to AC current
c) DC to DC current
d) AC to DC current
Answer: D

26. From what location are the 1st computer instructions available on boot up?
a) ROM BIOS
b) CPU
c) boot.ini
d) CONFIG.SYS
Answer: A

27. AT SMPS PG stands for_______
a) Power gone
b) Power guard
c) Power good
d) Power gate
Answer: C

28. The access time (tacc) of a memory IC is governed by the IC?s_______
a) volatility
b) internal address decoder
c) internal address buffer
d) internal address decoder and volatility
Answer: B

29. Which provides the fastest access to large video files?
a) Optical drives
b) IDE hard drives
c) SCSI hard drives
d) EIDE hard drives
Answer: C

30. What is the best ground for a conductive work bench?
a) AC outlet
b) Ground to bend
c) To another device
d) Chassis ground
Answer: A

31. Which standard govern parallel communications?
a) RS232
b) RS-232a
c) CAT 5
d) IEEE 1284
Answer: D

32. Printer is a input device_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: B

33. We can show OS information from_______
a) System Properties
b) Device Manager
c) BOTH
d) None of this
Answer: A

34. Voltage is measured_______
a) in parallel
b) in series
c) after breaking the circuit
d) after checking resistance
Answer: A

35. ESD would cause the most damage to which component?
a) Power supply
b) Expansion board
c) Monitor
d) Keyboard
Answer: B

36. 15 pin connector use for_______
a) VGA
b) Printer
c) Serial Mouse
d) None of this
Answer: A

37. CRT Monitor EHT voltage are_______
a) 20kv
b) 24kv
c) 30kv
d) 40kv
Answer: B

38. Any number with an exponent of zero is equal to_______
a) zero
b) one
c) that number
d) ten
Answer: B

39. Since diodes are destroyed by excessive current, circuits must have_______
a) higher voltage sources
b) current limiting resistors
c) more dopants
d) higher current sources
Answer: B

40. The voltages in digital electronics are continuously variable_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 .. »