pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate in Computer Hardware Maintenance (CCHM) *


« .. 3 4 5 6 »

« Previous Page   Next Page »    


81. Binary base are_______
a) 1
b) 3
c) 2
d) 4
Answer: C

82. 1 ma is equal to_______
a) 0.001A
b) 0.00001A
c) 0.01A
d) 0.1A
Answer: A

83. Battery output are_______
a) dc
b) Ac
c) Both
d) None of this
Answer: A

84. Binary number are_______
a) 0 & 1
b) 0 & 3
c) 0 & 6
d) 0 & 8
Answer: A

85. A 100n capacitor in parallel with 10n produces_______
a) 90n
b) 100n
c) 110n
d) 120n
Answer: C

86. The decimal code system used ten levels of voltage.
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

87. A CRO is a_______
a) Cathode Ray Output
b) Cathode Ray Oscilloscope
c) Cathode Ray Outer
d) N.A.
Answer: B

88. A 10k resistor in parallel with 10k produces_______
a) 10k
b) 5k
c) 20k
d) 30k
Answer: B

89. A Dc voltage_______
a) Rises and falls
b) Is a sine wave
c) Remain constant
d) N.A.
Answer: C

90. In a diode schematic, the anode is represented by a(n):
a) Triangle
b) Vertical line
c) Zig-zag line
d) Element indicator
Answer: A

91. ASCII stands for_______
a) American Serial Communication Interface
b) Additive Signal Coupling Interface
c) American Standard Code for Information Interchange
d) None of the above
Answer: C

92. Condenser store electrical energy_______
a) TRUE
b) FALSE
c) N.A.
d) N.A.
Answer: A

93. IC is a_______
a) DIODE
b) RESISTANCE
c) CONDUCTOR
d) SEMI CONDUCTOR
Answer: D

94. (A.B) is a _______
a) OR Gate output
b) NAND Gate output
c) AND Gate output
d) None of this
Answer: C

95. RS-232 is a standard that applies to:
a) Serial ports
b) Parallel ports
c) Game ports
d) Networks
Answer: A

96. NO DISPLAY BEEP SOUND CHECK IS THERE IN_______
a) CPU
b) RAM
c) Mother board
d) Hard disk
Answer: B

97. Missing slot covers on a computer can cause?
a) Over heat
b) Power surges
c) EMI
d) Incomplete path for ESD
Answer: A

98. Mother Board stand by voltage is_______
a) + 12volts
b) + 3.3volts
c) + 5volts
d) - 5volts
Answer: C

99. Number of pins A.T SMPS power connector_______
a) 20
b) 24
c) 28
d) 12
Answer: D

100. North Bridge used in_______
a) Modem
b) Mother Board
c) Scanner
d) None of this
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« .. 3 4 5 6 »