pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate In Financial Accounting System (CFAS) *


« 1 2 3 4 .. »

« Previous Page   Next Page »    


41. Which stock valuation by default used in Ex-NGN?
a) Weighted Average Method
b) Moving Weighted Average method
c) FIFO method
d) LIFO method
Answer: A

42. What is the administrator password of this software?
a) Manager
b) User Defined Password
c) admin
d) Blank Enter
Answer: C

43. How to use another user when your company is activated?
a) Close Company
b) Log Off
c) Shut Company
d) None of these
Answer: B

44. How many types of Excise?
a) 2 types
b) 4 types
c) 6 types
d) 8 types
Answer: A

45. If You Want To Use Import And Export System Which Feature Should Be Used?
a) Company feature
b) Company configuration
c) Company Info
d) None of these
Answer: B

46. Form 16a Is A Statement Of Tds Which Is Applied For________.
a) Salaried person
b) Non Salaried person
c) Director
d) Managing Director
Answer: B

47. Physical Stock Journal Voucher________.
a) Alt + F10
b) Alt + F4
c) F6
d) Shift + F5
Answer: A

48. If The Financial Year 1st April 2015 And The Books Beginning From 1st January 2016,Then What Will Be The Closing Date?
a) 31st March 2014
b) 31st March 2013
c) 31st January 2013
d) 31st January 2014
Answer: B

49. PAN stands For________.
a) Permanent Account Number
b) Personal Account Number
c) Permanent Account Notification
d) None Of These
Answer: A

50. Hsn Stands For________.
a) Human System Of Nomenclature
b) Harmonised System Of Nomenclature
c) Harmonished Situation Of Nomenclature
d) None Of These
Answer: B

51. How Many Types Of Company We Can Maintain________.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
Answer: B

52. Ltu Is Stands For________.
a) Local Tax Unit
b) Large Tax Payer Unit
c) Last Tax Unit
d) None of these
Answer: B

53. How Many Default Account Groups In Tally?
a) 10 groups
b) 20 groups
c) 28 groups
d) 36 groups
Answer: C

54. Mention The Shortcut Key For Contra Voucher________.
a) F1
b) F2
c) F3
d) F4
Answer: D

55. Manufacturing Journal should be create based on________.
a) Physical Stock Voucher
b) Stock Journal
c) Memo. Voucher
d) Journal Voucher
Answer: B

56. From which menu will you take your data restoration?
a) Edit
b) Setup
c) Activities
d) Company
Answer: D

57. Mention the default user of Ex-Next Generation________.
a) Manager
b) User Defined Field
c) admin
d) ADMIN
Answer: C

58. Which option should be used for offline bill adjustment?
a) Adjust Open Debit and Credit
b) Voucher Allocation
c) Offline Bill Adjustent
d) None of these
Answer: A

59. CRN' stands for________.
a) Debit Note
b) Credit Note
c) Currency Note
d) customize Note
Answer: B

60. Trial Balance views are 2 types. These are________.
a) Opening and Closing
b) Standard and Opening
c) Standard and Comparative
d) Simple and Compound
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 .. »