pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate In Financial Accounting System (CFAS) *


« .. 5 6 7 .. »

« Previous Page   Next Page »    


111. The extension of the backup file of Ex-NGN_________
a) .bkp
b) .inf
c) .mcf
d) .bak
Answer: C

112. The shortcut key for Chart of accounts is_________
a) Ctrl + A
b) Ctrl + B
c) Ctrl + C
d) Ctrl + D
Answer: A

113. The shortcut key for customize Narration Creation is_________
a) Ctrl + T
b) Ctrl + N
c) Ctrl + R
d) Ctrl + F1
Answer: A

114. Trading A/C Can Not Display In Tally_________
a) TRUE
b) FALSE
c) NONE
d) BOTH
Answer: B

115. We Can Display All Memorandum Voucher From_________
a) Display
b) Ratio Analysis
c) Exception Reports
d) Statements Of Inventory
Answer: C

116. We Can Set Voucher Numbering Manualy_________
a) 1
b) 0
c) Both
d) None
Answer: A

117. What is the extension name of backup file?
a) .BAK
b) .ABF
c) .MCF
d) .SDF
Answer: C

118. Which file starts MS Word?
a) Winword.exe
b) word.exe
c) word2003.exe
d) 2007.exe
Answer: A

119. Which of the following is internal memory?
a) Disks
b) Pen Drives
c) RAM
d) CDs
Answer: C

120. Which option is not viewed under Gateway of Tally ?
a) Accounts Info
b) Inventory Info
c) Day Book
d) Stock Summary
Answer: C

121. Which option is used to maintain departental transactions?
a) Cost Centres
b) Vector Master
c) Analysis Category
d) Document Class
Answer: C

122. Which report will display computed Interest amount?
a) Statement of Accounts
b) Account Reports
c) Reports
d) Account Books
Answer: B

123. Which report will display the list of voucher entries?
a) Day Book
b) Transaction List
c) Voucher List
d) List of Vouchers
Answer: B

124. Which was the computer conceived by Babbage?
a) Analytical Engine
b) Arithmetic Machine
c) Donald Kunth
d) All of the above
Answer: A

125. While creating Sales Voucher the Party's name is a type of________
a) sundry debtor
b) sundry creditors
c) bank a/c
d) propertier
Answer: A

126. From which menu you can insert Header and Footer?
a) Edit
b) Insert
c) View
d) Home
Answer: B

127. From which menu you have to create analysis catagories?
a) Edit
b) Setup
c) Activities
d) Company
Answer: B

128. From which menu you will take your data restoration?
a) Edit
b) Setup
c) Activities
d) Company
Answer: D

129. From which option will you be able to see all transaction reports?
a) Transaction list
b) Account reports
c) Customer reports
d) Supplier reports
Answer: A

130. How many bank ledgers can be selected in Multiple Bank Payment Document?
a) 1
b) 2
c) Unlimited
d) None of these
Answer: A

131. How many characters are supported in shortname name?
a) 2 characters
b) 3 characters
c) 4 characters
d) 5 characters
Answer: B

132. How many companies at most would be supported by Demo version of ExNGN?
a) 2 Companies
b) 4 Companies
c) 8 Companies
d) Unlimited Companies
Answer: A

133. How many default ledger accounts are there in Ex-NGN?
a) 2
b) 3
c) 4
d) None of these
Answer: B

134. How many different positions can you set for Drop Cap?
a) 1
b) 2
c) 4
d) 6
Answer: B

135. How many options are available for payment voucher mode?
a) 2 types
b) 4 types
c) 6 types
d) 8 types
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« .. 5 6 7 .. »