pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Certificate In Financial Accounting System (CFAS) (Lateral) *


« .. 5 6 7 .. »

« Previous Page   Next Page »    


101. Transaction list option you will get from which menu?
a) Setup
b) Reports
c) Activities
d) Company
Answer: B

102. How Many Types Of Excise?
a) 2 types
b) 4 types
c) 6 types
d) 8 types
Answer: A

103. Alt + F2 Shortcut Is Used For__________
a) Change Period
b) Company Creation
c) Accounting Vouchers
d) Display
Answer: A

104. Ltu Is Stands For__________
a) Local Tax Unit
b) Large Tax Payer Unit
c) Last Tax Unit
d) None of these
Answer: B

105. Enable Tax Collected At Source Option Is Under__________
a) F1
b) F2
c) F3
d) NONE
Answer: C

106. Alt + F10 Is Used For ____________.
a) Physical Stock Voucher
b) Optional Voucher
c) Journal Voucher
d) Post Dated Voucher
Answer: A

107. Maintain Billwise Details Option Is Under__________
a) F1
b) F2
c) F3
d) NONE
Answer: A

108. Hsn Stands For__________
a) Human System Of Nomenclature
b) Harmonised System Of Nomenclature
c) Harmonished Situation Of Nomenclature
d) None Of These
Answer: B

109. The full form of ROP is__________
a) Sales Return
b) Return of Purchase
c) Return of Payment
d) None of these
Answer: B

110. ________ ledger is used to create TAX.
a) Purchase A/C
b) Sales A/C
c) Sales Tax
d) VAT
Answer: C

111. Which of the following is not a sub-document type of purchase?
a) Purchase Local Credit
b) Purchase
c) Credit Note
d) Both (b) & (c)
Answer: D

112. _______ is used to display Trading Account of your company.
a) Prepare Trading Account
b) Integrate Accounts & Inventory
c) Profit & Loss Layout
d) Balance Sheet Layout
Answer: A

113. From which button you can rectify voucher entry?
a) New
b) Edit
c) Delete
d) None
Answer: B

114. How many options are available for payment voucher mode?
a) 2 types
b) 4 types
c) 6 types
d) 8 types
Answer: B

115. From which menu you will see setup toolbar?
a) Activities
b) Setup
c) View
d) Reports
Answer: D

116. The shortcut key for customize Narration Creation is_______
a) Ctrl + T
b) Ctrl + N
c) Ctrl + R
d) Ctrl + F1
Answer: A

117. Trading A/C Can Not Display In Tally_______
a) TRUE
b) FALSE
c) NONE
d) BOTH
Answer: B

118. We Can Display All Memorandum Voucher From_______
a) Display
b) Ratio Analysis
c) Exception Reports
d) Statements Of Inventory
Answer: C

119. Which option is used to maintain departental transactions?
a) Cost Centres
b) Vector Master
c) Analysis Category
d) Document Class
Answer: C

120. Which report will display the list of voucher entries?
a) Day Book
b) Transaction List
c) Voucher List
d) List of Vouchers
Answer: B



« Previous Page   Next Page »    

« .. 5 6 7 .. »