pcbooks.in

pcbooks.in
Home Tutorials Computer MCQ Online Exam Videos About Us
COMPUTER MCQ
   » Youth Exam

CITA MCQ DITA MCQ ADITA MCQ CFAS MCQ CFAS LATERAL MCQ DFAS MCQ ADFAS MCQ CDTP MCQ CDTP LATERAL MCQ DDTP MCQ CCHM MCQ DCHM MCQ
   » Bank Exam

Clerk MCQ Probationary Off. MCQ Specialist Officer MCQ
   » NIELIT Exam

CCC MCQ BCC MCQ O - LEVEL MCQ A - LEVEL MCQ
   » Competitive Exam

Competitive MCQ
   » A-Z All Computer

All Computer MCQ









* Diploma In Financial Accounting System (DFAS) *


« 1 2 3 4 .. »

« Previous Page   Next Page »    


21. 'FOR' command helps us to______
a) Add the last record to the database table
b) To see the record which are temporarily deleted from table
c) To provide Condition with command
d) All of the Above
Answer: C

22. Formatting a cell in Number format you canít set______
a) Decimal Places†
b) Use 1000 separator
c) Negative numbers†
d) Currency Symbol†
Answer: D

23. FoxPro is a Kind of______
a) Database Application
b) Spreadsheet Application
c) Graphics Application
d) None of These
Answer: A

24. From which button you have to click for delete you voucher?
a) +
b) -
c) >
d) <
Answer: B

25. From which group you have to select during sales ledger creation?
a) direct income
b) sales a/c
c) sales account
d) none
Answer: C

26. From which menu you can delete your company?
a) Tools Menu
b) Entry Menu
c) File Menu
d) Reports Menu
Answer: C

27. From which menu you will get user login?
a) Tools Menu
b) Entry Menu
c) Utility Menu
d) Reports Menu
Answer: C

28. From which menu you will see interest calculation report?
a) Tools Menu
b) Company menu
c) Reports Menu
d) Utility Menu
Answer: C

29. From which menu you will see Monthly profit&loss report?
a) Tools Menu
b) Entry Menu
c) Reports Menu
d) Query Menu
Answer: C

30. From which option you will see Balancesheet Report?
a) Final Accounts
b) Account books
c) Account Documents
d) Checklist
Answer: A

31. From which option you will show vector purchase register reports?
a) Vector > Register
b) Vector > Relation
c) Vector > Checklist
d) Vector > Mis
Answer: A

32. Google Chrome is a______
a) word Processor
b) DBMS
c) Browser
d) None
Answer: C

33. How are data organized in a spreadsheet?
a) Lines and spaces
b) Layers and planes
c) Rows and columns
d) Height and width
Answer: C

34. How many sheets are there in Excel Workbook by default?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
Answer: B

35. How you will see of you voucher Type printing area?
a) reports > accounts > account documents > invoice
b) reports > accounts > account books > ledger
c) reports > accounts > final accounts > budget
d) none
Answer: A

36. HTTP refers to ?
a) Hyper Text Transfer Protocol
b) Hyper Text Transmission Protocol
c) Hyper Text Tie Protocol
d) None of these
Answer: A

37. In a URL what does .org represents______
a) educational institute
b) military site
c) Organization
d) commercial
Answer: C

38. In case of personal Accounts Credit effect goes with______
a) Sometimes to giver & sometimes to take
b) Bank Account
c) The Receiver
d) The Giver
Answer: D

39. In F12 configuration of accounting voucher which field will aid you to enable faster data entry?
a) Show bill-wise detail
b) Show ledger current balance
c) Skip date field in create mode
d) Show inventory details
Answer: C

40. In FACT to pass CONTRA entry we use______
a) Receipt voucher
b) Journal Voucher
c) Payment Voucher
d) None of these
Answer: C



« Previous Page   Next Page »    

« 1 2 3 4 .. »